Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

MORS 2015 - vårens stora löpäventyr!

Vi vet att du längtat.
Nu äntligen är det dax för årets upplaga av MORS
UPPDATERAD 2015-03-09 - PUppdaterat platsen med mer information.
UPPDATERAD 2015-03-03 - Vi erbjuder 2 banor, en lång och en kort.

MORS - Mölndal Outdoor Runt S????? - MORS

Anmälda finns HÄR

Välkomna till ett spännande terränglöpningsäventyr söndagen den 12/4!

När:
Söndagen 12/4 2015
Individuell start: från kl. 10:00
Genomgång 30min före start.
Registrering 1 timme före start.

Var:
Exakt vart loppet går är hemligstämplat då vi vill undvika tjuvträning Smile. Vi kommer att avslöja exakt plats någon dag innan start. Det är inte mer än 20 kilometer från Mölndal Centrum.
Tillgång till omklädning och dusch finns inte i årets upplaga. Ta med ombyte.
Enklare förtäring finns också efter väl genomfört lopp.

Hur:
2 klasser:
Lång ca 9km. Vinnartid ca 1h20min (Den långa är poänggrundande i cupen - MOC)
Kort ca 4,5km Vinnartid ca 40min

Stämplingar med SportIdent. Ta med egen om du har. Annars kommer det att finnas ett begränsat antal SI att låna. Borttappad SI får du ersätta.

Anmälan helst i kalendern, annars mejl till (mailadressen finns i texten, någon säkerhetsfunktion skyddar den mot spam) Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Har du ingen egen SI-pinne så skicka mejl och be snällt om att få låna en.
Ej medlemmar = 100:- (som betalas på plats) eller 500:- i medlemsavgift (tänk på att det kommer fler arr av denna typen under året. MORR, triathlon, duathlon...)
Vätskekontroll finns utefter banan.


Obligatorisk utrustning:
- Telefon
- SportIdentpinne (begränsat antal finns att låna - ta helst med egen)

Mer information:
Kontakta tävlingsledningen - Johan Alminger 070-8994226, Carl Bremert 0702677570,  Anders 070-2625248, Daniel 0739-027808 eller Jan-Owe 070-3485112
Eller mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Frågorna haglar in till tävlingsledningen. Vi är glada för det stora intresset!! Vi svarar på dem nedan:

Q: Vad är nytt för i år?
A: Banan är något kortare än föregående år. Det blir också färre stämplingar. Vinnartiden kommer dock bli ungefär som tidigare år, dvs runt 80-90 minuter.

Q: MORS är en förkortning av Mölndal Outdoor Runt Skjutfältet. Behöver jag vara orolig för att jag kommer in på skjutfältet?
A: Kommer du in på skjutfältet i år så är du väldigt, väldigt fel ute. MORS är en förkortning för något annat i år. Mölndal Outdoor Runt S???????????

Q: Förgående år så kunde man utföra valfria äventyrsmoment för att få tidavdrag på totaltiden. Hur blir det i år?
A: Även i år kommer det erbjudas ett äventyrsmoment.

Q: Min hink gick sönder vid fjolårets äventyrsmoment, måste jag köpa en ny?
A: Nej, det behövs inte.

Q: Kära tävlingsledning, jag känner viss oro för äventyrsmomentet. Är min oro befogad?
A: Ingen kommentar, men dessa moment är alltid valfria att göra i utbyte med avdrag på sluttiden.

Q: Det ryktas att det blir en del obanat?
A: Det råder en viss brist på trottoarer etc. Trafikreglerna gäller dock alltid.

Q: MORS har varit en utmaning för många, skulle ni säga att årets bana är tuffare eller enklare?
A: Ingen kommentar.

Q: Jag tar med mig fjolårets karta så behöver ni inte köpa en ny till mig!
A: Platsen är hemligstämplad fram till dagen innan tävlingsdagen, vi kan dock avslöja att tidigare MORS-rundor ger begränsade fördelar i år.

Q: Som ni vet är jag ganska renlig av mig, vad finns det för duschmöjligheter?
A: Endast bad erbjuds, alltså inga duschar.

Q: Jag har bara varit med på Göteborgs-varvet innan. Där har dom farthållare, kommer det att finnas på MORS?
A: Va?

Q: Behöver jag kunna läsa karta?
A: Nej, alla kan vara med.

Q: Är banan snitzlad precis som tidigare år?
A: Ingen kommentar

Q: Jag har lite torgskräck, kan ni ordna så att alla inte startar samtidigt?
A: Noterat, vi löser detta. Det blir individuella starter.

Q: Om jag vill samåka till starten, finns det någon gemensam träffpunkt där alla kan samlas för gemensam transport till TC?
A: Ja, bra. Det finns begränsade parkeringsmöjligheter och uppmanar till samåkning. Vi kommer informera närmare om transport till TC, den kommer utgå från Mölndal Centrum

Q: Kommer det vara tidtagning?
A: Jajjamän, tidtagning kommer ske med sportident.

Q: Jag har precis köpt nya fina skor och vill därför gärna provspringa banan innan så jag vet att det är torrt och inte så smutsigt. När presenteras bansträckningen?
A: Bansträckningen presenteras ca 30 minuter innan första start.

Q: Inatt så drömde jag om MORS. Jag drömmde att det kommer finnas en utmanande spurt-etapp?
A: Vi kan varken dementera eller bekräfta din dröm.

Gästbok

Latest Message: 1 year, 6 months ago
 • kjell88 : Micke Ström vinner H55-klassen i Göteborgsvarvet för tredje året i rad....mästerligt!
 • vrw : Imorgon onsdag kör vi cykelintervaller i någon "go" backe. Samling vid brandstationen i Mölndal kl 19.30. Vi håller till ca 20.45.
 • martin : Kvällens pass "GOTT OCH BLANDAT" är inställt, nytt datum kommer att meddelas senare.
 • martin : På allmän begäran har vi förlängt spinningpassen ända fram till klubbens träningsläger. Så ni har tre sköna pass i mars att se fram emot. Imorgon håller Åke i det och sen troligen jag. Glöm inte att anmäla er i kalendern.
 • micke : Trimtex webshop är nu öppen för beställning av klubbkläder. Logga in här för att få inloggningsinformation till trimtex
 • martin : På onsdag kör vi spinning som vanligt. 90 minuter skön gemenskap eller svettig smärtmaximering beroende på hur man vill se det. Upplägget är pulsbaserat med zoner, pulsband finns på plats. Bra om du vet din maxpuls. För dig som är ny på området så kommer spinningledaren att vägleda er. Intervaller på hög kadens varvas med låg kadens och vila emellan för att öka syreupptagning, rundtramp, benstyrka och svettmängd. Smiley smile Går så klart bra att komma och köra i sitt eget
 • micke : 13 platser kvar på Spinningen på Onsdag. Anmäl er i kalendern
 • Magdalena : Om platsen på skidträningen är kvar tar jag gärna den
 • micke : En plats ledig på Skidträningen på Söndag
 • henwik-1 : Det hade ju varit riktigt trevligt att om man skulle kunna få Aaron Prince att hålla en enklare genomgång/föreläsning om sina upplevelser vid ARWC i Brasilien! Just sayin'...
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag... Brukar vara en kul tävling med värmande soppa efteråt.
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag...
 • micke : Efter Jympan den 5 Nov är det sedvanlig löploppis efteråt (19.10). Fynda testskor för trail running och vinterlöpning (dvs med ståldubb). Damskor i storlekarna: 37-40, herrskor i stl 42,5.
 • micke : Tänkte vi skulle prova reflexrundan i Lackarebäck på intervallerna i morgon. Ta med pannlampa för stig och lite grövre skor. Start 18.30 vid Lackarebäcksolan alt 18.45 vid reflexrundans start. «link»
 • MartinW : Här är reflexrundan i Lackarebäck: «link» Samma som förra vintern, vi planerar att bygga ut den med någon extra slinga denna säsong. Logga gärna på Strava.
 • aledous : Teknikgrupperna är fulla men det finns plats på de fria banorna, där det även finns träningschema att följa.
 • Larmun : Försökte anmäla till simträningen, är det fullt??
 • mango : Kommer det att vara styrekgympa under hösten?
 • micke : Höstens teknikträningsgrupper med Simcoachen börjar bli fullbokade. Finns några platser kvar nu för medlemmar. Logga in på hemsidan & anmäl via webshoppen Simma lungt...
 • Fdaniel : MORR - 4:e okt. Save the date... Smile
 • micke : AndersC>> Du kan fixa detta från hemsidan efter login via Användarmeny - "Skapa Weblänk". Välj Kategori OL länkar
 • Fdaniel : Anders, bra idé, vi kanske ska lägga upp lite fler länkar. Man behöver åtkomst till "backend" för att editera detta. Skicka ett mail till Ström så ger han dig säkert rättigheten, det är superenkelt att lägga till länkar. Lade precis till Eventor under OL.
 • andersc : På hemsidan så har vi i menyn Avdelningar->Orientering->OL länkar en sida som jag tror är tänkt att samla bra länkar. Hur lägger man till nya länkar där? Skulle vara bra att lägga till t ex Eventor, Soft, Gof mm
 • martin : Klädprovning av befintligt lager. Solrun och Kajsa hälsar att de kommer vara med på måndagens Prova-på-triathlon på Råda säteri och ta med sig de kläder som finns på lager. Passa på att prova och köp kläder direkt då, betala kontant eller med Swisch.
 • Safsten : Dax för SCO. Planerar att köra en MTB-O den 6 april med start i Västra Bodarne och mål i Kristinedal. Har lagt en bana på terrängkartan med en ideal gubbtid på 5 h. Anders R och jag ska köra och fler är välkomna! Mer detaljer kommer!
 • JohanA : Tips på föreläsning om löpning 15 mars: www.lopkraft.lenabrorsson.se
 • admin : Lisa>> har du läst FAQn här? «link»
 • aledous : Simning mån 26/1 - Du som har klubbkläder, ta med dessa till simningen så kan de som vill beställa prova, känna och klämma på plaggen.
 • lisa : Jag kan inte lägga in nyheter här på hemsidan.... jag har tyvärr väldigt svårt att få till det tekniska när jag skall lägga till nyheter. Här kommer länk till resultat från multisportträningarna sista tiden....«link»
 • Åsa O : Jag har pratat med Mölndals Parkering AB angående parkeringen kvällstid vid skolor. Det kommer att sättas upp p-automater, tills dess parkerar vi som vi gjort innan. (Osäker på vad som gäller vid Glasbergsskolan...)
 • admin : Hemsidans grundprogramvara (Joomla) är nu uppdaterad till senaste version (3.3.6.). Skall inte påverka funktionaliteten mer än bugg-rättningar till det bättre. Men om ni upptäcker nått konstigt får ni höra av er till mig. En nyhet är en bättre editor(JCE) används som standard när man skriver artiklar på hemsidan.
 • Webmaster MickeStröm : test
 • Björn Westling : Inga löpintervaller 30/12 eller 6/1. Börjar igen 13/1. Very Happy
 • Mikael Ström : Nån som tänkte köra löp-intervaller i morgon med tomteluva? Rätt gott innan man börjar sätta i sig Julgröten...
 • Sofia Mc Conell : Nu funkar ÄNTLIGEN koden till Glasbergsskolan på torsdagar (även framdörren). Koden är: 6046
 • Lisa Håkansson : Helgens multisportträning flyttas framåt. Istället kör vi Lussetrekk lördagen den 13 december. Mer info i kalendern på hemsidan eller på MOIFS f-book sida (under event)
 • Mikael Ström : Göteborg Idrott & förening öppnar ej upp Skrinnarhallen för oss den 6/12 fast isen är OKSad Men helt OK att hyra hela hallen när den är öppen. Då har vi 2 alternativ 1. Hoppa Skridsko och köra alternativ bana nu på Lördag 2. Satsa på senare tillfälle med naturis/öppen skrinnarbana Vad tycker ni? Hur många är intresserade?
 • Mikael Ström : På lördag blir det Vinter Multisport CUP med Möndal Outdoor Boka förmiddagen den 6/12 för ett 3 timmars race Fri startavgift för medlemmar, icke medlemar får vara med mot en startavgift på 100 SEK (självkostnadspris) PM kommer snart Men vi kan redan nu utlova lite nya moment Med TC på Ruddalen Skridsko MTB dubbat OL dubbat Kör Solo, Par eller Mixed
 • Sofia Mc Conell : Föreningskoden för Glasbergsskolan är 5580. Använd den dörren som är mitt emot huvudingången - dvs mitt emot den dörr vi brukar gå in igenom. Vi får hoppas det funkar!
 • Webmaster MickeStröm : OBS ingen Intervallträning idag, istället är det KM Terränglöpning på Safjället
 • Anders le Dous : MORR... Resultatlistan klar. Publicering tisdag 7/10.
 • Daniel Fredriksson : Bara 8 platser kvar!! Smile först till kvarn.
 • Daniel Fredriksson : Redan 35 anmälda till MORR. Kartorna går snart till tryck så skynda er att anmäla er!!! Smile
 • Daniel Fredriksson : Hej Maria, Skicka ett mail till «email»
 • Maria Poll : Det verkar inte gå att beställa kortärmade orienteringströjor via hemsidan, kan man göra det på annat sätt?
 • Maria Poll : Hej!
 • Daniel Fredriksson : Äntlingen!!! Anmälan till årets höjdpunkt är nu öppen!!
 • Anders le Dous : Simträningen och Duathlonintervallerna tar nu semesteruppehåll. Startar igen v33.
 • Johan Alminger : Om det är någon som ändå tänkt träna duathlon idag är det givetvis fritt fram på eget initiativ.
 • Johan Alminger : Dagens Duathlonträning är inställd (19/6) pga förväntat lågt deltagande dagen före midsommar. Ses nästa vecka!

Guests are shown between [].

Only registered users are allowed to post

Du är här: Hem Tävlingar MORS 2015 PM