Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Axel Rosencrantz

10 APR 2022 22:14
Hej på er! Vi har har haft nöjet att få intervjua några riktigt inspirerande triathlonprofiler. Först ut är Axel Rosencrantz som är 19 år och kommer från Göteborg, pluggar sista året på Rikstriathlongymnasiet i Motala och tävlar för Triathlon Väst.
  • Uppdaterad: 10 APR 2022 22:14

Hej på er! Vi har har haft nöjet att få intervjua några riktigt inspirerande triathlonprofiler och kommer presentera dessa löpande på sociala medier fram till tävlingen den 26:e juni.

Först ut är Axel Rosencrantz som är 19 år och kommer från Göteborg, men bor och pluggar naturvetenskap sista året på Rikstriathlongymnasiet i Motala. Han tävlar för Triathlon Väst och har de senaste tre åren varit del av ungdoms- och juniorlandslaget. Utöver triathlon berättar han att han gillar matlagning och filmer av Nolan och Tarantino.

När började du med triathlon och vad var det som fick dig att börja? 

Jag gjorde nog min första triathlon vid sex års ålder, om det nu kan kallas det eftersom det var väldigt korta sträckor och  istället för simning var det löpning i vattnet. 
Jag började satsa mer på riktigt i högstadiet när det närmade sig gymnasieval och ansökning till triathlongymnasiet i Motala. 
Från början var det mina föräldrar som höll på med triathlon och när jag var mindre åkte vi runt på de svenska cuptävlingarna, så det är på den vägen jag introducerades till sporten. 

Vad har du för mål kopplat till triathlon? 

Jag vill se var min gräns går och bli så bra som jag kan bli, inte bara idrottsligt utan som en del i min personliga och karriärmässiga utveckling också. Sen är OS 2028 i Los Angeles ett mer långsiktigt mål som jag har med mig i bakhuvudet.

Vad lockar dig till att delta i just denna tävling? 

Det ska först och främst bli jättekul att få tävla på hemmaplan igen efter ganska många år och jag tycker det är helt rätt att triathlon är tillbaka i Göteborg. Gothenburg Triathlon blir också min första tävling på olympisk distans och ett perfekt sätt att träna på distansen eftersom jag går upp en klass till Elit/U23 i år där mästerskapen senare på säsongen alla är på just olympisk distans.

Vad är dina främsta tips till de som har eller funderar på att anmäla sig som inte testat triathlon tidigare? 

Sätt ett mål, vad som helst!
Ha kul och våga bli trött! 
Gör en packlista innan tävling så du får med dig din utrustning.
Skribent: Anders Cullbrand
E-post: This is a mailto link

Vår nya fina klubbstuga vid Rådasjöns strand är öppen för utyrning. Perfekt till träningsläger, övernattning, middagar eller fester. Mer info här!


Skidome


 SM SKISPORT


 


Sponsorer Gothenburg Triathlon

 Umara

Postadress:
Mölndal Outdoor IF
Peter Balmér, Org.nr: 802458-1095, Kvarnbygatan 11 lgh 2104
43134 Mölndal

Besöksadress:
Sjöstigen 2
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@molndalout...

Se all info