Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Historik

Mölndal Outdoor IF bildades 2011 som en renodlad idrottsklubb med fokus på konditionsidrotter som bedrivs utomhus, därav namnet.  

 
Verksamhet 


Vi har verksamhet inom ungdom, orientering, triathlon, multisport, skidor, löpning (friidrott) och OL-skytte. 

och därmed resp- Göteborgs eller Västsvenska förbund. t ex GFIF (Göteborgs FriIdrottsFörbund). 

Orientering 

En av klubbens stora verksamheter är orientering. Vi har verksamhet för både barn/ungdom samt vuxna. Ungdomsträningen bedrivs varje tisdag på olika platser för att få variation. Vuxenträning tillsammans med andra klubbar på torsdagskvällar. Dessutom en omfattande tävlingsverksamhet varje helg under vår och höst samt sommarens stora event O-ringen då tusentals orienterare samlas för att tävla i fem dagar. 

Multisport 

Klubben har en multisport-verksamhet och en vision att vara en av Sveriges största klubbar inom idrotten med en bredd av utövare ifrån nybörjare till elit. Anmäl dig som medlem och utvecklas som multisportare i en kreativ miljö.  
Multisport är att i direkt följd genomföra olika moment som t ex terränglöpning, terrängcykling, paddling och orientering. Klubbens breda verksamhet gör det möjligt för alla att delta i verksamheten i den utsträckning som passar. 

Triathlon 

Triathlon passar utmärkt både för motionären och elitidrottaren. Genom sin variation är det också en mycket rolig idrott för barn och ungdomar. Triathlon är en uthållighetsidrott där momenten simning, cykel och löpning utförs i en följd. Det är en modern livsstilsidrott som kännetecknas av fart, styrka och uthållighet. Klubben har en väl fungerande triathlonsektion, med bredd från svenska eliten till nybörjare/motionärer, alla får plats! 

Skidor 

Vintertid åker längdskidorna fram och många medlemmar får ett nytt mål första söndagen i mars (Vasaloppet). Vi brukar åka på ett par träningsläger varje år, deltaga i lokala DM-tävlingar och långlopp, samt avsluta med Vasaloppet i mars redo för vårens utmaningar. 

Träningar 

Klubben ordnar gemensamma träningar, träningshelger, träningsläger och resor till tävlingar runt om i Sverige. God stämning, tips, råd och stöttning utlovas. Varje tisdag kör vi organiserade löpträningar som utgår från vår klubbstuga i Helenevik. Du som ännu inte är medlem i vår förening är varmt välkommen att provträna med oss en eller ett par gånger innan du bestämmer dig. Vi hoppas att den goda stämningen i vår klubb kommer att göra dig till en av oss. 

 Mölndal Outdoor IF är en öppen och ideell förening. Vi välkomnar alla intresserade som vill vara med i verksamheten. Det kan vara som aktiv tävlande, motionär, ledare eller bara medlem.

 

Uppdaterad: 04 NOV 2018 14:23 Skribent: Björn Westling
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mölndal Outdoor IF
Peter Balmér, Org.nr: 802458-1095, Kvarnbygatan 11 lgh 2104
43134 Mölndal

Besöksadress:
Sjöstigen 2
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@molndalout...

Se all info